Nieuws uit het Bestuur

Nieuws van de Penningmeester

1 oktober 2020

Donderdag 10 september hebben we een bestuursvergadering gehad, met uiteraard inachtneming van de 1,5 meter afstand. 

In deze periode van het jaar kijkt een penningmeester hoe het ervoor staat met de begroting, hoe staat het met de ontvangsten en de uitgaven. Over de ontvangsten kunnen we zeggen dat 42 leden hun contributie nog niet betaald hebben en dat de aanmaningen voor contributiebetaling weer zijn verzonden. Jammer dat we aanmaningen moeten versturen, al kan het uiteraard ook zijn dat het er tussendoor is geglipt.

Lees meer

Uniformeren moeten wij óók leren!

1 september 2020

Het is een prachtige zomer dit jaar, u zal wellicht zonder moeite hebben kunnen hooien en grassen, wellicht moeite hebben gehad om gras op de graasweides te houden voor uw dieren met deze droogte en vooral warme temperaturen.
Hoe groot was het contrast afgelopen zaterdag tijdens de uniformeringsdag van uw bestuur, Foktechnische Commissie, onze huidige inspecteur en onder toeziend oog van de Nestor van onze vereniging; Dhr. Van Gent.
Het leek wel op sommige momenten herfst, wind en zware stortbuien wisselden elkaar af met slechts zo nu en dan zon. Gelukkig hadden wij onderdak in de veestal van onze nieuwe voorzitter van de Foktechnische Commissie; Jurriën de Graaf.

Het was al meer dan vier jaar geleden dat er voor het laatst een uniformeringsdag had plaatsgevonden en een complete dag in dialoog en overleg te gaan. “Duurt zoiets nu echt een hele dag??” zult u zich afvragen.
Ik kan u zeggen en de leden welke onze jaarlijkse veebeoordelingscursus volgen kunnen dit beamen: een dag is veel te kort! Want over Verbeterd Roodbonten en hun fokkerij/houderij raak je nóóit uitgepraat!

Marnix Knetemann nodigt uit om meer lezen...

Lees meer