Keuringen

Vleesvee Manifestatie Hulshorst

 • Kampioensfoto's

  Klik op de foto voor een vergrote weergave.

  Kampioen Mannelijk 0 tot 5 mnd Marnix vn de Zandkamp (v. Leijenhorst 173)

  Kampioen Mannelijk 5 tot 12 mnd en Mister Toekomst Boris van Vredenburgh (v. Tijger)

  Kampioen Mannelijk 1 tot 2 jaar Aalt van Vredenburgh en Algemeen Kampioen (v. Wolter van de Valkenweide)

  Kampioen Mannelijk 2 jaar en ouder Jack van Halfweg (v. Rambo van Vredenburgh)

  Kampioen Vrouwelijk 0 tot 6 mnd Bouvina van Vredenburgh (v. Constantijn van de Blaak)

  Kampioen Vrouwelijk 6 tot 12 maand Knedo Aaltje (v. Rambo van Vredenburgh)

  Kampioen Vrouwelijk 1 tot 2 jaar Bunthoeve Silvia 23 (v. Storm)

  Kampioen Vrouwelijk 2 tot 3 jaar Bunthoeve Silvia 18 (v. Patamon van Knedo)

  Kampioen Vrouwelijk 3 jaar en ouder en Algemeen Kampioen Minie 11 (v. Tom)

  Kampioen bedrijfsgroep mannelijk: Te Riele

  Kampioen bedrijfsgroep vrouwelijk: Te Riele

  Kampioen afstemmelingen stier: Constantijn van de Blaak

 • Keuringsverslag

  Het was op 3 maart 2018 nog erg koud, hoewel de weersomslag er wel aan zat te komen.

  De opgave met name bij Roodbont was best met bijna 90 stuks, maar met dertig absenten werd daar toch even een hele bres in geslagen. Uw verslaggever vond het geen gemakkelijke opgave om een redelijk compleet verhaal te maken. Wat wel gezegd mag worden is, dat de kwaliteit van de aanwezige dieren gemiddeld op een best niveau lag. Een punt van kritiek moeten we wel maken bij het beenwerk, vooral bij de jonge dieren. Mogelijk is er wel een verband met het feit, dat het stalseizoen alweer aardig ver verstreken is.

  Mannelijk 0-5 maand

  Bij de jongste jeugd werd kampioen Marnix van de Zandkamp (v. Leijenhorst 173) van huisman te Ermelo. Een goed gerekt en goed gebeend mannelijk kalf, dat gevolgd werd door de kwaliteitsvolle Bruce van Vredenburgh (Constantijn van de Blaak x Dirk van de Valkenweide) van te Riele.

  Mannelijk 5-12 maand

  Kampioen werd hier Boris van Vredenburgh (Tijger x Red Bill 3) van te Riele. Sterk gebouwd, inclusief beste benen en dat laatste was de reden dat zijn concurrent Adonis van Halfweg (Lautinus van Halfweg x Bart van Halfweg) die in de eerste instantie op 1A geplaatst was, toch een stapje terug moest doen. Zijn eigenaar Theo Veerman had nog een sterk ijzer in het vuur, halfbroer Arjan van Halfweg (m.v. Jacqueline's Topjob) die reservekampioen werd. Fraai en sterk gebouwd met goede benen en ook iets kort in de ronding van de bil. Marnix Knetemann had in dezelfde rubriek een opvallende 1-jarige en wel Arend van Knedo (Jack van Halfweg x Dartagnan) vlot goed gebeend en enorm bespierd.

  Mannelijk 1-2 jaar

  Hier was meer één deelnemer, maar wel een ondertussen al bekende voor de liefhebbers, te weten Aalt van Vredenburgh (Wolter van de Valkenweide x Tom van 't Veerhuis) van te Riele. Best ontwikkeld, heel best van type en bespiering en zeer goed gebeend.

  Mannelijk 2 jaar en ouder

  Als solist trad hier op Jack van Halfweg (Rambo van Vredenburgh x Patamon van Knedo) in eigendom van Hardeman, Kootwijkerbroek. Een niet meer dan normaal ontwikkelde stier met een apart bespierde achterhand en als totaal veel uitstraling. Bij de keuze voor dagkampioen mannelijk viel de beslissing uit ten gunste van Aalt van Vredenburgh vanwege het meer correcte gebruik van de benen.

  Vrouwelijk 0-6 maand

  Kampioene van 0-6 maand werd Bouvina van Vredenburgh (Constantijn van de Blaak x Rocco van de Oude Smitse) van te Riele. Mooi van lengte en bespiering en opvallend goed gebruik van de benen. Stalgenote Britney van Vredenburgh (Stephan x Leeroy van Vredenburgh) was een mooie en passende reserve, met vergaand dezelfde omschrijving.

  Vrouwelijk 6-12 maand

  De opvallende fijngebouwde met name in het beenwerk, Knedo Aaltje (Rambo van Vredenburgh x Patamon van Knedo) van Knedo Stables, Wijdewormer, was één van de blikvangers door haar ragfijne pijpomvang en haar fluweelachtige huid en haar. Ze werd daardoor gemakkelijk kampioene van 6-12 maand, want ook op haar ontwikkeling was niets af te dingen. Een reserve, die que type wel aansloot was Babet van Vredenburgh (Tom x Wijnand 29) weer van te Riele.

  Vrouwelijk 2-3 jaar

  Hier kwamen 2 Bunthoeve producten op de hoogste plaatsen en wel Silvia 18 en Silvia 17, niet alleen stalgenotes maar ook nog volle zusjes (Patamon van Knedo x Silvia 13 (Bertus van de Korenaar)). Wel volle zusjes, maar qua bespiering en benen toch nog wat verschillend. Nummer 18 met de betere benen won van de zwaar bespierde, harde nummer 17.

  Vrouwelijk 3 jaar en ouder

  Minie 11, een machtige Tom dochter van Mts. Westerkamp - van Wezel was niet te passeren, hoewel Laura, een Storm dochter van N v.d. Schaft te Aalsmeer toch wel op een sympatieke manier tegengas gaf. Veel rastype, veel lengte en iets horizontaal in de kruisligging, dat waren haar meest opvallende exterieur kenmerken. 2 seniores, wel heel verschillend, maar van zeer goed niveau. Het dagkampioenschap vrouwelijk kon Minie 11 niet ontgaan. Het betekende ook nog een late verassing voor de familie Seinen.

  Mini's voor mini's

  In de pauze mochten een aantal mini inzenders optreden om hun minipupillen te showen. Als beste kwamen voor de dag Kian KoersWim Doppenberg en Ruben Ruitenbeek.

  Bedrijfsgroepen

  Een zeer gewaardeerd optreden van drie groepen op een best niveau. Geen echte verrassing na de individuele successen in het morgenprogramma, was het dat de familie te Riele er hier wat uitliep. Allereerst met een keurig samengesteld groepje jonge kalveren waarbij de uniformiteit echt opviel. Nauwelijks minder was hun als tweede geplaatste drietal iets oudere dieren. De groep van Aalt van de Bunt sloot hier mooi bij aan. Al met al een mooie prestatie van drie groepen met kwaliteit en uniformiteit.

  Afstammelingengroepen

  Foktechnisch nog interessanter zijn de groepen afstammelingen van één vader. Uniformiteit is hier meestal wat moeilijker te realiseren, maar als het accent hier ligt op individuele kwaliteit, dan is ook dit programmaonderdeel heel aantrekkelijk en leerzaam. Constantijn van de Blaak toonde de capaciteit te bezitten om zijn eigen rastype door te geven aan zijn nakomelingen, waardoor ook hier de familie te Riele voorop kwam. Als tweede werd opgesteld de groep van de stier Storm (Aalt van de Bunt) en als derde Lautinus (Theo Veerman).

  Onze waardering ook voor dit programma onderdeel en zeker onze waardering voor de inzet van alle aanwezige inzenders met hun dieren!

  Adrie van Gent