Fokstieren

Dario van Pesaken

KI Code: 36850

 • Dario van Pesaken

 • Dario van Pesaken

 • Verslag

  Dario van Pesaken is een mooi griemel-roodbont getekende Verbeterd Roodbont stier met baggerbonte poten uit de combinatie Dagobert x Burg’s Billy.

  Vader Dagobert is een stier die zijn stempel heel duidelijk drukt op al zijn nakomelingen. Hij fokt uitstekende maat en gewicht. Zelf als heel klein kalf zonder hulp, natuurlijk geboren en uitgegroeid tot één van de grootste stieren van het Verbeterd Roodbont ras met een schofthoogte van 1,50 en een keuringsrapport dat zelden vertoont is nl: ontwikkeling 93 – rastype 93 – bespiering 89 – benen 92 en algemeen voorkomen 92.

  De moeder van Dagobert is de preferente stammoeder Trees die 7x gekalfd heeft, waarvan 4x vanzelf en nu een koe is met een slachtgewicht van meer dan 500 kg. Moedersvader Burg’s Billy (zo genoemd vanwege zijn enorme bilpartij) was een zeer grote stier met een geschat gewicht levend tegen de 1.300 kg. Billy was tevens de vader van de graag gewilde Verbeterd Roodbont stier Romeo van Pesaken waarvan de voorraad aan diepvriessperma binnen vrij korte tijd volledig uitverkocht raakte. Romeo realiseerde op zijn beurt een geslacht gewicht van 842 kg. Zowel de moeder van Burg’s Billy als de moeder van Dario, Marga van Pesaken, hebben 2 maal uit zichzelf gekalfd. Marga is ingeschreven met 87 punten.

  Dario is wederom een zeer veelbelovende VRB-stier uit de fokkerij Van Pesaken. Een bijzonder interessante aanvulling voor het Verbeterd Roodbont aanbod. Van Dario is na onderzoek gebleken dat er een wit kalf geboren is. Van een moeder die, volgens opgave van de veehouder, 100% VRB was.

 • Stamboom

    ♂ Big Ben
  ♂ Dagobert ♀ Trees 4030
  ♀ Marga ♂ Burg's Billy
   
 • Inspectierapport

  Bovenbalk
  Ontwikkeling Type Bespiering Benen Algemeen Voorkomen
  90 87 86 87 88
   
  Onderbalk
  Schofthoogte Kruishoogte Kop breedte Inhoud voorhand Dikte lendenen Lengte rug
  140 146 5 6 7 7
  Lengte bekken Ronding bil Kruisligging Lengte broek Bovenbouw Vorm rib
  8 5 5 6 5 6
  Schouder breedte Breedte rug Staartinplant Breedte bekken Breedte broek Achterbenen achteraanzicht
  7 6 7 8 9 5
  Stand achterbenen Klauwhoek Pijp omvang Stand voorbenen Haar/huid Gedrag
  5 6 7 5 8 5
 • Folder